STARTSIDA | OM MIG | OM METODEN | TIDER OCH PRISER | KONTAKT 

Jag heter Mikael Lönnbjer och jag är auktoriserad feldenkraispedagog sedan 2004. Jag gick min utbildning i Basel, Schweiz, för feldenkraistränarna Paul Rubin och Julie Casson Rubin. Sedan oktober 2005 driver jag mitt företag Feldenkraisstudion parallellt med mitt arbete som slagverks- och kulturpedagog i Botkyrka kommun söder om Stockholm. 1997 tog jag efter sex års studier min examen som musiker med slagverk som huvudinstrument vid musikhögskolan i Malmö. Jag har arbetat som frilansmusiker i en rad olika sammanhang såsom symfoniorkestrar, blåsorkestrar, krogshow och teater m.m. Utöver detta har jag också en magister med ämnesbredd i hälsofrämjande arbete från karolinska institutet.

Anledningen till att jag fastnade för Feldenkraismetoden är en lång historia. Ända sedan jag började på musikhögskolan har jag känt att jag inte kunnat nå min fulla potential som musiker och jag började leta efter något som kunde hjälpa mig. Redan från början var jag övertygad att det bottnade i min egen kropp och jag läste böcker om olika kroppsterapier, yoga och meditation och annat. Efter att ha blivit inspirerad av en skådespelare som jag arbetat med hittade jag feldenkraismetoden och fastnade direkt. Min resa i utveckling tog fart och jag minns att jag blev förvånad över att jag så tydligt kunde känna att jag blev mer flexibel inte bara fysiskt utan också mentalt.

I takt med att jag vidgade min självbild och fick större sensomotorisk kontroll började jag att se möjligheter i stället för hinder. I dag har jag genomfört saker som jag inte trodde var möjligt för några år sedan. Jag har lärt mig att ta ett större ansvar för hur jag formar mitt liv och att inte se mig som ett offer för omständigheter utanför min kontroll.

Auktoriserad Feldenkraispedagog utbildad vid Basel 2 i Schweiz Master of fine art, Musikhögskolan i MalmöDegree of master in Health promotion, Karolinska institutet

Tel: 08-6897159, Mobil: 0709-325651, E-post: mikael@feldenkraisstudion.se